Hirdetés

Tizennégy cég pályázik a Balatofőkajáron és másik három térségbeli település területén 2003 végéig megvalósuló, összesen 2,3 milliárd forint értékű szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésére. A beruházás megvalósítását több mint 1,6 milliárd forint központi forrás segíti.

Lapunk értesülése szerint tizennégy cég vett részt annak a közbeszerzési pályázatnak az első fordulójában, amelyet Balatonfőkajár, Lepsény, Füle és Mezőszentgyörgy térségében, összesen 2,3 milliárd forint értékű szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésére írtak ki. Az összesen 84 kilométer hosszú, a térség több mint hétezer lakosát és a Balaton vízgyűjtő területét is érintő csatornahálózat kiépítését 78 százalékban központi és megyei területfejlesztési források is segítik. A két megyében tévő, négy érintett település a beruházáshoz összesen 1,58 milliárd forint központi céltámogatást, a Környezetvédelmi Alapból pedig 196,8 millió forintot kapott. A beruházás gesztora a balatonfőkajári helyhatóság.
Á térségben 2003. november végéig kelt kiépítenie a gerincvezetéket s lefektetnie a településeken belüli csőrendszert annak a kivitelezőnek, amellyel az érintett önkormányzatok várhatóan március közepéig szerződést kötnek. A tervek szerint az építkezés április közepén kezdődik. A csatornarendszer a balatonfőkajári regionális tisztítóműre csatlakozik majd, s várhatóan napi 774 köbméterrel növeli annak kihasználtságát.

Körtési Zsolt Napi Gazdaság 2002-01-31

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás