Hirdetés

Virágos Magyarországért címmel 9. alkalommal hirdetett környezetszépítő versenyt önkormányzatok számára hét minisztérium, valamint szakmai és társadalmi szerveztek.

A program célja: kulturált környezetbarát országkép kialakítása, a települések életminőségének javítása, illetve a hagyományos magyar virág- és kertkultúra fejlesztése. A megmérettetésre június végéig jelentkezhetnek a települések, város, illetve falu kategóriában; a két győztes képviseli 2003-ban Magyarországot a nemzetközi virágosítási és környezetszépítési versenyen. Majsai Sándor, a Belügyminisztérium munkatársa a sajtótájékoztatón elmondta, a mozgalmat az Országos Idegenforgalmi Hivatal kezdeményezésére 1994-ben hirdették meg elsőként. Az elmúlt nyolc év tapasztalatai alapján bátran állítható, hogy a program sikeres, mely látványos változást hozott a települések arculatában. Míg az első alkalommal 73 város és falu nevezett be a versenybe, 2001-ben már mintegy 320 résztvevője volt, így a települések tíz százalékát sikerült bevonni a környezetszépítő programba. Majsai Sándor kifejtette: a kezdeményezés nemcsak a turizmus
fellendítéséhez járulhat hozzá, hanem a gyommentesítési programhoz kapcsolódva, parlagfűmentes, egészséges környezetet biztosíthat mindenki számára. Az elmúlt év sikert hozott Magyarország számára a nemzetközi megmérettetésen, hiszen Győr és Velence egyaránt ezüstérmet szerzett az európai virágos városok és falvak versenyében. Az idén Paks és Géderlak települések parkjait szemlézheti az európai zsűri. Az idén a sportlétesítmények rendben tartására, szépítésére, virágosítására figyel különös gonddal a szakemberekből álló bíráló bizottság.
2002. március 26.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás