Hirdetés

Állatvédők a bárányok húsvéti exportja ellen tiltakoznak pénteken és szombaton Budapesten, az akcióval a vágóállat-kereskedelem kegyetlenségére akarják felhívni a figyelmet. Kaufer Virág, a Fauna egyesület munkatársa szerint : húsvét előtt fiatal bárányok százezreit szállítják kamionokba zsúfolva Magyarországról és más közép-kelet-európai államokból európai unióbeli vágóhidakra.

A Fauna Egyesület fontosnak tartja a nemzetközi vágóállat-kereskedelem betiltását, mivel súlyos állat- és környezetvédelmi, valamint állategészségügyi problémákat okoz. Kaufer Virág közölte: az Európai Unió tagországainak illetékesei az idén tárgyalják újra az állatok szállítás közbeni védelméről szóló irányelvet. Hozzáfűzte: a sok állat pusztulását okozó közelmúltbeli járványok és a hatásukra kialakult közhangulatnak köszönhetően jó esély van arra, hogy az Európai Unióban betiltják az állatok nyolc órán túli szállítását. A csepeli szabadkikötőben pénteken kezdődő kétnapos demonstrációm fotókiállítással, filmvetítésekkel, beszélgetésekkel hívják fel az állatvédők a figyelmet a vágóállat-szállítás kegyetlenségére.
A rendezvény díszvendége lesz Kőbán Rita olimpiai bajnok. A tájékoztatás szerint a Fauna Egyesület tizenkét éve alakult azzal a céllal, hogy az oktatással és más eszközökkel küzdjön az állatok létfeltételeinek javításáért, a felelős állattartási kultúra kialakításáért.
Részletek: www.greenfo.hu/programajanlo
2002. március 26.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás