Hirdetés

Befejeződött a Nitrokémia Rt. ipari szennyvízkezelő telepe első ütemének korszerűsítése, két-három hónapon belül elkészülhet a teljes munka. A beruházás egésze 1,1 milliárd forintba kerül. Mivel a fűzfői cég állami tulajdonban van, a finanszírozó az ÁPV Rt. – mondta lapunk érdeklődésére Kristóf Lajos vezérigazgató. Május végéig befejeződhet a szennyvízcsatorna gerincvezetékének rekonstrukciója is, mintegy 350 millió forintból. Ezután indulhat a talajvíz-mentesítés. A projekt 2010-ig tarthat, s több milliárd forintba kerülhet. Az elmúlt két-három évben egyébként mintegy húszezer tonna veszélyes hulladékot szállítottak el a Nitrokémia telephelyéről.
A 381 fős cég éves árbevétele közel négymilliárd forint. Három üzletága van, a lőpor- és nitrocellulóz- gyártás, valamint a szennyvízkezelő üzemeltetése. A Nitrokémia Rt.-nek három befektetése van, az egyik egy olasz–magyar vegyes vállalat, a Nike-Fiocchi Sportlőszergyártó Kft. Abban a magyar cégnek, illetve a Fiocchi Munizioni SpA-nak ötven-ötven százalékos a részesedése. A társaság sport- és különleges lőszerek, pirotechnikai anyagok gyártásával, exportálásával, forgalmazásával foglalkozik.
A Nitrokémia százszázalékos tulajdonában van a Mentor Kft., mely a helyi uszodát üzemelteti. Mivel a sportlétesítmény üzemeltetése nem tartozik a Nitrokémia alaptevékenységei közé, az uszoda várhatóan állami kezelésbe kerül. Szintén a Nitrokémia százszázalékos érdekeltségében van a Fűzfői Hulladékégető Kft. (HÉ)
2002-04-04

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás