Hirdetés

*KEP=89,* Tegnap 52 éves korában váratlanul elhunyt Keszthelyi Tibor, a Szent István Egyetem Környezetgazdálkodási Intézetének tanszékvezető egyetemi adjunktusa.



Keszthelyi malacokkal.jpg
Keszthelyi malacokkal.jpg

Keszthelyi Tibor a gödöllői Agrártudományi Egyetemen végzett, állattenyésztési szakon. A diploma megszerzése után az egyetemen helyezkedett el, és akkori professzorával együtt elkezdte a természetes állattartás alapjainak kidolgozását, a haszonállat etológia hazai alkalmazását. Az agrár-felsőoktatásban először a 12 éve alakult Környezetgazdálkodási Intézetben alapítottak alkalmazott etológiai tanszéket, amelynek Keszthelyi Tibor lett a vezetője. A szakember egy etológiai mintafarmot is létrehozott Jákotpusztán, ahol a gyakorlatban is megismerhették a hallgatók a gyepgazdálkodásra alapozott, természetes állattenyésztés alapjait, az emberséges állattartás körülményeit.



Keszthelyi gyerekkel álló.jpg
Keszthelyi gyerekkel álló.jpg

Keszthelyi Tibor, aki táborokat, rendezvényeket, termékbemutatókat is szervezett Jákotpusztán, ezzel a módszerrel a hazai agrár irányváltás egyik előfutára volt, több évtizedes munkája most érett volna be, amikor Magyarországon elindult az agrár-környezetvédelmi program.
2002.04.05

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás