Hirdetés

Sztárparádés koncertet tartottak az esőerdőkért a New Yorki-i Carnegie Hallban. Az ügy mellett a nyolcvanas évek vége óta lobbizó és élharcos Stingen kívül Elton John, Patti Labelle, James Taylor, Jeff Beck, Smokey Robinson, Wynnona Judd, Ravi Shankar szólt dalban esőistenhez erdeinek megmentéséért.

Sting 1990-ben alapította meg az Esőerdő Alapítványt (Rainforest Foundation), amely az Amazonas-menti esőerdők megmentéséért indult harcba. Az Alapítvány sorrendben tizenegyedik koncertjének több szomorú aktualitása volt. Fellépői ezúttal emlékeztek meg a Herman Sandlerre, aki tavaly szeptember 11-én a Word Trade Centerben vesztette életét és aki az esőerdő-mozgalom egyik alapítója volt. Ugyancsak megemlékeztek a rákban elhunyt George Harrisonról. A koncerten elhangzott az egykori Beatles-gitáros Give Me Love, Give Me a Peace On The Earth című dala, Sting remek szólójával. Utóbbi Jeff Beckkel duóba “tömörülve” is igazi csemegével szolgált egyebek közt Harrison While My Guitar Gently Weeps című dalával.

Ravi Shankar szitárművész meleg szavakkal idézte fel Harrison emlékét és egyik legszebb dalával, a Somethinggel tisztelgett előtte. A Here Comes The Sunt, Nina Simone, az If I Needed Someone-t pedig James Taylor játszotta-énekelte. Felhangzott a My Sweet Lord is, mégpedig a megjelent zenészek teljes csapatának tolmácsolásában.Nemcsak Harrison volt azonban a zenei terítéken, elhangzott több más, ugyancsak slágermúzeumba illő dal, például Roy Orbison Crying című száma – a változatosság kedvéért spanyolul – Rebekah Del Rio előadásában. Smokey Robinson veterán soulzenész hajdani sikereit adta elő, köztük a My Girlt és az Ooo Baby, Baby című dalokat. A tudósítások szerint Sting elemében volt, ami persze nem szokatlan tőle. Egymástól meglehetősen távol álló zenei világokban kalandozott: Wynnona Juddal a You,ve Lost That Lovin Feeling című örökzöld mellett játszotta Jimi Hendrix Purple című pszichedelikus őrületét. Az egész este méltó lezárása volt az Oh, Happy Day Nina Simone és Patti Labelle előadásában.
2002. április 19.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás