Hirdetés

A már meglévő szennyvíztisztító épül tovább Győrben, s a 18,4 millió euró beruházást követően – a kiépülő teljes biológiai tisztítási fokozat megvalósításával – a jelenlegi mintegy 40-45 százalékos tisztítási hatékonyság – az elvárások szerint 97 százalékosra növekszik majd. (A kormány az állami támogatás feltételeként szabta, hogy a már meglévő telepet kell továbbépíteni, szemben egy új szennyvíztisztító megépítésével. A meglehetősen régóta húzódó tisztítómű, az eredeti tervek szerint, Bős-Nagymaros állami finanszírozású – járulékos beruházása lett volna.)

Eredics Imre, Győr alpolgármestere elmondta, hogy a beruházás költségeinek mintegy 50 százalékát fedezi az ISPA-forrás, illetve a teljes összegen belül 14,5 millió eurót tesz ki az elismertethető környezetvédelmi jellegű költség, s ebből biztosít 7 millió 250 ezer eurót e keret terhére Brüsszel. A költségek további 40 százalékát állami források adják, míg a fennmaradó hányad a város önkormányzatát terheli.

Az alpolgármester szerint a várhatóan hamarosan megjelenő nyílt nemzetközi kivitelezői pályázaton a pályázók tehetnek ajánlatot arra, hogy az elvárt napi 60 ezer köbméter kapacitásigény és a 97 százalékos tisztítási hatékonyságon belül milyenműtárgyakat, milyen technológiát szándékoznak kiépíteni. Ezen pályázatok közül a legkedvezőbb nyerheti el a beruházás kivitelezését.A beruházás megkezdéséhez még az is szükséges, hogy jóváhagyja a kivitelezői pályázat kiírási dokumentációit az Európai Unió budapesti delegációja.
LEHŐCZ RUDOLF 2002-04-25

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás