Hirdetés

Húsz- harminc milliárd forintos beruházással 10-15 év alatt vízi és hagyományos vidámparkot, gyógyfürdőt, szálláshelyet és szafariparkot hozna létre az Ex-Trade Holding Kft. a Balatonhoz közeli, Somogy megyei Nemesvid községben. Mint az ötletgazda, Kerékgyártó Miklós ügyvezető igazgató elmondta, a szafaripark építkezésének ütemezése, illetve a tőkéstárs bevonása attól függ, mekkora állami támogatást sikerül elnyerni a Széchenyi-terv keretéből. A magyar magánszemélyek tulajdonában lévő cég a tervek megvalósításához már megvásárolt egy 200 hektáras területet. A többlépcsős fejlesztés során elsőként az egyes kontinensek és Közép-Európa legjellemzőbb állatait felvonultató szafaripark készülne el, melynek állatait autóból, buszról lehetne megtekinteni. Lenne továbbá állatkert, terrárium és egy olyan szórakoztatóegység is, ahol a hazánkban különlegesnek számító állatokkal lehetne közvetlenül barátkozni.

A 4-4,5 milliárdos szafaripark- beruházás pénzügyi konstrukciója – ahogyan az egész tervsorozaté – nagyban függ a Széchenyi-terv keretéből vagy más állami forrásból nyerhető pénztől, megfelelő összeg esetén valószínűleg nem lesz szükség tőkéstárs bevonására, bár van külföldi érdeklődő. Mégis kívánatosabb lenne a saját részt földek értékesítéséből, vagy hosszú távú bérbeadásából biztosítani, és azt állami támogatással kiegészíteni. A társaság turisztikai célú, munkahelyteremtő és EU- forrásokra is számít.

A becslések szerint a szafariparkot – évente – legalább félmillióan keresik majd fel, de később elérhető az 1,5-2 milliós szám is. A teljes, 20-30 milliárd forint összértékű terv megvalósításában a kft. már teljes mértékben számít akár hazai, akár külföldi pénzügyi és szakmai befektetőre. Az aquapark termálfürdőrészében hasznosítanák a terület gyógyvizét, de lenne itt termálfürdő, indiai gyógyászati központ és vízi vidámpark is. Megépülne egy középkori vár, város, illetve falu is, amelynek közelében egy héthektáros tavat, annak környékén pedig szállodát és villaparkot terveznek.
2002-05-03

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás