Hirdetés

A környezetvédőkkel a kezdetektől jó a Sziget kapcsolata. A különböző szervezetek a Zöld Falu keretében jelen vannak a Fesztiválon, környezetvédelmi kérdésekben a szervezők kikérik a véleményüket.

A Sziget szervezői amúgy is nagy gondot fordítanak a környezetvédelemre, komoly összegeket költenek a terület rehabilitációjára. A szervezők szerződésben vállalt köztelezettsége, hogy az általuk használt területet az eredeti állapotban adják vissza a Hajógyári Sziget közönségének. Ezen túl az elmúlt években több mint 30 millió forintot költöttek a Hajógyári Sziget infrastruktúrájának fejlesztésére. Minden évben átvizsgálják a víz- és csatornahálózatot és elvégezik a szükséges felújításokat. Az utakat murvásítják, bővítik az elektromos hálózatot, felújítják a közvilágítást. Tavaly 5 millió forintot költöttek arra, hogy egy 1,2 hektáros területről elszállítsák az ott évek során felhalmozódott – természetesen nem aFesztivál által termelt – szemetet és a területet beparkosították. Ezek a fejlesztések mind a Hajógyári Sziget javát, az ott pihenést keresők kényelmét szolgálják.

Bevezették, a hazánkban még gyerekcipőben járó, szelektív hulladékgyűjté st, megoldották a műanyag hulladékok újrahasznosítását. Talán kevesen tudják, hogy a Szigeten egy madárfigyelő szolgálat folyamatosan ellenőrzi, hogy a Fesztivál mennyire zavarja a sziget madárvilágát.
Zöld Udvar programjai a Sziget 2002 Fesztiválon

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás