Hirdetés

Télen sem áll meg az élet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park salföldi ökomajorjában, mert az ott telelő állatokat a hagyományos rideg állattartás szabályai szerint tartják. Mráz Csaba, a major bérlője szerint a téli hónapokban elmaradnak a lovasbemutatók és a nyáron megszokott szórakoztató programok, de az élet megy tovább a gazdasági épületekben és a szabadban, ahol magyar szürke szarvasmarhák, rackajuhok és mangalicák élik a maguk megszokott életét.

A salföldi természetvédelmi major létrehozásának ötlete az 1990-es év elején született meg. Az azóta eltelt időszakban a major a Káli-medence egyik legvonzóbb idegenforgalmi látványossági helye lett, ahová a nyári időszakban a hazai és a külföldi nyaralók ezrei látogatnak el.
A téli hónapokban is sokan keresik fel a Káli-medence településeit, és aki a salföldi majorba látogat, annak lehetősége nyílik arra, hogy közelről megismerje az itt telelő állatok életét.
A hideg hónapokban is sokan látogatják a régi mezőgazdasági munkaeszközöket bemutató kiállítást, ahol megszemlélhetik a legkülönfélébb szekértípusokat, szánokat és munkaeszközöket – tette hozzá a major bérlője.
2002. október 12.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás