Hirdetés

Több mint négyezer karót szedtek ki a vízügyi igazgatóság szakemberei a Balatonból eddig, és azt is tervezik, hogy a tóban hagyott mintegy négyszáz horgászpadból százat kiemelnek.
A tóban hagyott négyszáz stégből körülbelül száz a nyílt vízen van. Mivel ezek akadályozzák a hajóközlekedést, mielőbbi kiszedésük elkerülhetetlen, a sekély vízben maradt horgászpadokat azonban csak később fogják eltávolítani. Október 31-ig kellett volna a tulajdonosoknak eltávolítaniuk a Balatonból a horgászkellékeket. Az elmúlt évekhez képest sokat javult a helyzet, mert a korábban megszokott ezer stég helyett most csak négyszáz maradt a tóban – mondta Fejér Vilmos, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság balatoni kirendeltségének vezetője. Szabálysértési eljárást ritkán indítanak a feledékeny horgászok ellen, mert nem könnyű kideríteni, kié a tóban hagyott ideiglenes építmény.

A fürediek a balatoni vízügyi kirendeltség Vízvédelem nevű hajójának a segítségével az elmúlt napokban mintegy félszáz fa- és fémoszlopot, cölöpöt, karót szedtek ki a tóból. Kiemeltek még a vízből olajkályhát, vaslétrát, alumínium csövet, a téli jégzajláskor kettétört horgászpadot és húszegynéhány használt autógumit is. A siófokiak hajója a füredi part mentén tizenkét nagyobb átmérőjű, tíz-tizenöt éve ott lévő, a fürdőzőket veszélyeztető oszlopot is kiemelt.
2002. november 23.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás