Hirdetés

Közel 84 millió forint költséggel elkészült és január 2-án megkezdi működését Keszthely egy-egy új hulladéklerakó állomása és hulladékudvara; a létesítmény egyúttal az egyik alállomása lesz a 8,1 milliárdos beruházással megvalósítandó Nyugat-Balaton – Zala-völgy ISPA-támogatású hulladékkezelő hálózatnak.
Az utóbbi évtized legnagyobb keszthelyi környezetvédelmi fejlesztésének 83,5 millió forint költségéből 31,5 milliót a szaktárca finanszírozott. A szelektív hulladékgyűjtésen alapuló – 11 hulladékszigettel és korszerű gyűjtő járművel rendelkező – rendszer az uniós normáknak is megfelelő szolgáltatási minőséget és körülményeket teremtett a Balaton 23 ezer lakosú fővárosának.
A papír-, műanyag- és üveghulladékot befogadó konténereket január 2-án helyezik ki; a komposztálható, valamint a környezetre veszélyes háztartási anyagokat, akkumulátorokat, ceruzaelemeket a hulladékudvar fogadja. Végh Szilárd, a Városüzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója közlése szerint a keszthelyi lerakó és hulladékudvar a legjobbkor készült el; jövőre ugyanis megszűnik a város kommunális hulladékát eddig fogadó balatonkeresztúri telep, továbbá ennek a helyi rendszernek a működtetésével megakadályozzák a szemétszállítási díjak jelentős, 96 forintos emelkedését is.
A következő időszakban folyamatosan vonják be a tágabb körzet településeit is a szolgáltatásba, a bővítésre és a hulladék további feldolgozására pedig 2003-ban újabb pályázatot adnak be.
2002. december 27.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás