Hirdetés

Jövő hétfőn – két héttel a martonvásári demonstráció után – Érden is félpályás útlezárással tiltakoznak az M7-es autópályán bevezetett útdíj miatt. A szervezők szerint ugyanis amióta fizetni kell az M7-es autópálya használatáért, a településen egyre több jármű, főként kamion hajt keresztül. A demonstrálók azt állítják: hiába ingyenes az M7-es autópálya a Balaton felé az érdi lehajtóig, sokan ott letérnek a sztrádáról, és a városon áthajtva, az országúton kerülik el az útdíjat.

Takács Györgyné, a demonstráció egyik szervezője elmondta: felmérés híján számokkal nem tudják alátámasztani, de biztosak abban, hogy a matricarendszer bevezetése óta jelentősen nőtt a város átmenő forgalma. Szerinte ezt bizonyítja, hogy sokan már Érden is keresik a még jól járható kerülőket. Hozzátette: most még csak figyelemfelkeltés a céljuk, ezért 12-én csupán reggel hattól egy órán át tart a félpályás útlezárás, ráadásul nem a 7-esen, hanem a kamionosok egyik kedvelt „egérútján”, a Vadlúd utcában.

Érd egyik önkormányzati képviselője, a demonstráció támogatója, Dombai Tamás szerint megoldás lenne, ha megtiltanák, hogy a nehézgépjárművek keresztülhajthassanak a városon.
Az érdiek attól tartanak, hogy településükön is olyan állapotok alakulnak ki az idegenforgalmi szezonban minden hétvégén, mint több 7-es út melletti településen, például Martonvásáron, ahol a hatalmas átmenő forgalom miatt alakultak ki dugók.
2003. május 7.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás