Hirdetés

A Pécs környékén lévő medrekbe kerülő nehézfémekkel foglalkozott a környezetvédelmi miniszterhez intézett kérdésében Pichler Imre (MDF) képviselő a parlament hétfői ülésén, az azonnali kérdések és válaszok órájában.
Kifejtette, hogy az elsüllyedt anyagok sugárzó elemeket és arzént is tartalmaznak. Sürgette az érintett medrek kotrását, ami több milliárd forintot igényelne ugyan, de környezetvédelmi, illetve egészségügyi hatása mellett növelné a területen lévő telek- és lakástulajdonosok ingatlanának értékét.

Persányi Miklós miniszter válaszában megjegyezte, az elmúlt években többször tisztították az elágazásokat, jelenleg már csak a bányavizek levezetése történik. Hozzátette, az illetékesek megfontolják a mederkotrás lehetőségét. A miniszter ugyanakkor eltúlzottnak nevezte a képviselő állításait a nehézfémek – amelyek részben földtani következmények miatt kerültek oda – radiológiai tartalmát illetően.
Nagy Jenő (MSZP) a Balaton vízpótlásáról kérdezte a minisztert, ami, véleménye szerint, elkerülhetetlen. A miniszter válasza szerint, amit a képviselő elfogadott, amíg a Balaton vízminősége kiváló, addig a pótlásra nincs szükség, a tárca azonban hosszú távon felkészül erre. Ez az idei évben lehetetlen, mivel a munka hosszas előkészítést igényel.
2004.02.25.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás