Hirdetés
MTI

Az új fürdőidénytől kezdve, az uniós szabályozás bevezetése révén, kötelező lesz minden balatoni és Velencei-tavi strandon is a kéthetenkénti vízminőség-ellenőrzés

A települések jegyzőinek április 15-ig kell kijelölniük a szakhatóságok egyetértésével a fürdőhelyeket, s a kijelölés egyben vízminta-vételezéssel, laboratóriumi vizsgálattal, a strand vizének idei első minősítésével jár. A mintavétel és a vízminősítés költségeit a fürdőhely tulajdonosa, illetve üzemeltetője fedezi.
A balatoni és Velencei-tavi strandok vize kiváló, vagy megfelelő minősítést nyerhet. Ha a laboratóriumi vizsgálat eredményei a megengedett határértékeket meghaladják, az ellenőrzést meg kell ismételni, s ha a második is kedvezőtlen eredménnyel végződik, a fürdőt bezárják – közölte Szabó Szabolcs, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség munkatársa. Mivel a fürdővíz minőségi értékei – fizikai, vegyi és mikrobiológiai jellemzői – közérdekűek, az erről szóló tájékoztatást a strandokon jól látható helyen kell majd kifüggeszteniük a fövenyfürdőket működtetőknek.
A székesfehérvári székhelyű Közép-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség mérőállomása fölkészült arra, hogy az előírt vizsgálatokat (a mintavételt, a vízminőség ellenőrzését és a klorofil-meghatározást) elvégezze. A fehérvári mérőállomás eredményei fölkerülnek a környezetvédelmi tárca honlapjára, s ezeket az adatokat idén is átadják a német autóklubnak és a nyugati turistáknak.
2004.03.13.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás