Hirdetés
MTI

A környezetvédelemről valójában csak a Kárpát-medence egészében gondolkodva lehet beszélni – hívta fel a figyelmet gödöllői előadásában Persányi Miklós. A tárca vezetője EU-taggá válásunktól a környezettudatos szemlélet terjesztésének felgyorsulását is reméli.

Valamennyi szomszédos országgal kialakult a környezet védelmében az együttműködés. Ausztriával például tíz éve életre hívták a Fertő-tavi Nemzeti Parkot, Horvátországgal tárgyalások folynak a Drávára tervezett vízi erőmű ökológiai kockázatairól, Romániával pedig egyebek mellett a Verespatakon létesítendő aranybányáról egyeztetnek, a magyar fél szigorú környezeti hatásvizsgálatot kér ehhez.
“Szlovákiával hosszú szünet után újult erővel próbálunk valamilyen megállapodásra jutni a bős-nagymarosi vízierőmű-rendszer rendszer kérdésében, erről a tárgyalások április 13-án Pozsonyban indulnak majd meg” – húzta alá.
Az idei esztendő a partnerség éve, amely azt jelenti – fejtette ki a miniszter -, hogy az önkormányzatokkal, különböző civil szervezetekkel, a tudományos élet szereplőivel felgyorsulhat a környezettudatos szemlélet szélesebb körű elterjesztése. Mindezek megvalósulását az EU-csatlakozás elősegítheti, hiszen a kötelező uniós normák s a támogatási források garanciát jelenthetnek.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás