Hirdetés
APA - MTI

A Campus Vienna Bio Center végső készültségi állapota felé közeledik. A Rennweg és a Viehmarktgasse között fekvő területen megnyitották a Vienna Bio Center 2 épülettömböt.

A 4300 négyzetméter hasznos területű irodaépület négy biotechnológiai cégnek, egy főiskolai szakmai kurzusnak és a Bécsi Egyetem egy fakultásának ad majd otthont. Az épület komplexum a jövő év nyarára a tudományos akadémia két új intézetével, az Institut für Molekulare Biotechnologie (IMBA), valamint a Gregor Mendel-Institut kutatóintézettel is bővül.

Az épületben helyet kap az oltóanyagok új generációjának (“smart vaccines”) kifejlesztésével foglalkozó Intercell AG, a kutatási reagensek és diagnosztikai anyagok fejlesztésére, gyártására és értékesítésére szakosodott Bender MedSystems GmbH, a technológiai fejlesztések marketingjével foglalkozó PR&D ügynökség, az alzheimer kór és más megbetegedések terápiás készítményeinek fejlesztésével foglalkozó Affiris Forschungs- und Entwicklungs GmbH, valamint a Bécsi Egyetem sejtbiológiai és genetikai fakultása.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás