Hirdetés
Reuters - Amszterdam

A holland kormány az Európai Bizottság kérésének megfelelően megszigorította az iparnak 2005-2007-ben kiadható, az üvegházhatást okozó gázok kereskedelmét szabályozó kvótákat – jelentette be a holland gazdasági minisztérium.

Az EU kormányai korábban benyújtották a széndioxid kibocsátás csökkentése érdekében jövő év januárjában bevezetendő kibocsátás kereskedelemre vonatkozó elképzeléseiket, ami lehetővé teszi majd a vállalatoknak, hogy kibocsátási engedélyeket – azaz szennyezési jogosultságot – vásároljanak azoktól, akik az előzetesen meghatározott határokat nem lépik át. A kibocsátás kereskedelmi rendszer része az unió azon erőfeszítéseinek, melyekkel meg kíván felelni a Kiotói Jegyzőkönyvben meghatározott előírásoknak.

A holland kormány által most meghatározott keret az ipar széndioxid kibocsátását 112 megatonnában tervezi limitálni 2005 és 2007 között; ez az érték már alacsonyabb a korábban célként kitűzött 115 megatonnánál; ehhez az EU Bizottsága ragaszkodott – hangsúlyozta a minisztérium közleménye.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás