Hirdetés
Dow Jones - Brüsszel

Jogi lépéseket helyezett kilátásba az EU bizottsága Spanyolország, Görögország és Luxemburg ellen, mert több esetben is megsértették az uniós környezetvédelmi előírásokat.

Spanyolország az engedély nélküli hulladéklerakókkal és a városi szennyvíz kezelése terén vétett, továbbá a természeti környezetet veszélyeztető építkezést is elindított a Castilla-La Mancha repülőtérrel. Az országot az EU már 2003-ban is figyelmeztette és ebből elmarasztaló bírósági ítélet lett öt illegális szemétlerakó miatt. Ezeket a lerakóhelyeket mindmáig nem számolták fel. Összesen mintegy kétszáz városban még mindig nincs megfelelő szennyvízkezelő berendezés.

Luxemburggal is több gondja van az EU-nak: nincs megfelelő szabályozás az ipari balesetekre, nem megfelelő városi szennyvízkezelés, a szennyezőanyag-kibocsátás kereskedelmének szabályozása, nem állapított meg határidőt a levegőminőség javítására.

Görögország kilenc területen sértett uniós rendelkezést, mulasztott el engedelmeskedni uniós bírósági döntésnek, amelyek egyebek között PCB-vel, az athéni szennyvízkezeléssel, a krétai szemétlerakókkal, a Milosz szigeti állatvédelemmel kapcsolatosak.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás