Hirdetés
APA - Bécs

Az osztrák autókereskedők az összes forgalomban lévő jármű 2007 januárjától kötelező újrahasznosítása ellen foglalnak állást. Véleményük szerint az előírás akár két százalékkal is megemelheti az új autók árát.

A 2002-től érvényes előírás az azóta vásárolt autók kötelező újrahasznosítására már becslésük szerint 0,5 százalékkal megemelte az árakat.

2003-ban 92 ezer forgalomból kivont járművet bontottak szét újrahasznosításra Ausztriában, 35 ezerrel kevesebbet, mint 2002-ben. A csökkenés okát a keleti használtautó exportban látják a kereskedők. Időközben már nem csak a szomszédos országokba, de a szovjet utódállamokba is eljutnak a használt osztrák autók.

Nincsenek elragadtatva az osztrák kereskedők attól az előírástól sem, hogy 2006 januárjától a bontott autók 80 százalékát hasznosításra kell felajánlani, ugyanis egyebek között túlzottan nagy tehernek tartják az ezzel járó adminisztrációs kötelezettségeket. Szeretnék elérni azt is, hogy a forgalomból kivont járműveket egy év helyett legalább három évig lehessen tárolni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás