Hirdetés
APA - Bécs

Az OMV, Közép-Európa vezető olaj- és gázipari vállalata gyorsított ütemben, 12 országban 1784 töltőállomásán vezeti be az AdBlue nevű nitrogén-oxid csökkentő adalék forgalmazását.

A tervek szerint az OMV a világ első AdBlue töltőállomásának 2003-as megnyitásától 2007-ig 67-re növeli AdBlue állomásainak számát.

Európai előfutárként az OMV az SCR (selective catalic reduction) technológiával ellátott AdBlue infrastruktúrát szerel igény szerint a haszongépjárművekre. Az infrastruktura 2004 végétől válik elérhetővé. Az OMV így megbízhatóan ki tudja elégíteni az AdBlue iránti növekvő igényeket, egyszersmind jelentős mértékben járul hozzá a környezetvédelemhez. Az AdBlue révén a dízelmotoros tehergépkocsik részecske-kibocsátása 80 százalékkal, nitrogén-oxid emissziója egyharmaddal, üzemanyag fogyasztása pedig akár 7 százalékkal csökkenthető.

Az OMV célja olyan átfogó infrastruktúra kiépítése, amely lehetővé teszi, hogy megbízható módon lássa el AdBlue adalékkal a közép-európai tranzit-forgalomban részt vevő teher- és nehézgépjárműveket. A kulcsfontosságú útvonalak mentén található töltőállomásokat mielőbb alkalmassá akarja tenni az új adalék fogadására és alkalmazására.

Az OMV Magyarországon 13, a Cseh Köztársaságban 10 AdBlue töltőállomás kialakítását tervezi.

A Bulgáriában, Horvátországban, Olaszországban, Romániában, Szlovákiában és Szlovéniában kialakított töltőállomásokkal az OMV 2007-ig, az első expanziós időszak végéig 56 AdBlue töltőállomásból álló pán-európai hálózatot hoz létre.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás