Hirdetés
Reuters

Az EGL AG svájci áramszolgáltató cég megállapodott arról, hogy felvásárolja a Norsk Miljoekraft AS (NMK) szélenergetikai cég 35 százalékát, hogy erősítse jelenlétét a megújuló energiaforrások piacán.

Az ügylet révén az EGL olyan áram birtokába jut, amely jogosult az ún. zöld igazolásra. A zöld igazolások olyan forgalomba hozható iratok, amelyek tanúsítják, hogy az energiát megújuló forrásból állították elő. Az igazolásokat ingyen adják ki azoknak a vállalatoknak, amelyek megújuló forrásból termelnek energiát, illetve iparágak számára értékesítik őket. Ez utóbbiak az igazolásokkal bizonyítják megfelelésüket a megújuló energiák felhasználására meghatározott kvótáknak.

Az EGL illetékesei elmondták, hogy az akvizíciós ügylet segíti a cég növekedési stratégiáját és terjeszkedését a skandináv piacon az EGL Nordic AS nevű leányvállalata révén. “Az EGL Nordic AS számottevő erővé kíván válni az északi áramtermelésben és a zöld igazolások kereskedelmében” – nyilatkozta az EGL. Az NMK számára az EGL beruházás azért előnyös, mert így megerősítheti pozícióit a szélenergia termelésében az északi és az európai piac számára.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás