Hirdetés

Miniszteri elismerő oklevelet adott át Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter kedden a Tatai Rendőrkapitányság három rendőrének.

Bódis Zoltán főhadnagy, Kiss Ferenc hadnagy, és Nagy István főtörzszászlós az elismerő oklevél mellett pénzjutalomban is részesült. A nyomozók aktívan közreműködtek azoknak a személyeknek az elfogásában, akik pár hete Tatán és Tatabányán illegálisan helyeztek el nagy mennyiségű veszélyes hulladékot. A festékiszapot és oldószereket tartalmazó hordók szállítóit a múlt héten fogta el a rendőrség.

A félezer, festékiszapot, oldószereket és színező anyagokat tartalmazó hordót a Budalakk Rt. egykori szegedi telephelyéről szállították át jogtalanul egy tatai honvédségi ingatlanra és egy tatabányai vállalkozás telephelyére.

A szállítás lebonyolítóját, egy szegedi vállalkozót – aki több millió forintot kapott megbízójától – a múlt héten fogta el a rendőrség. A tatai kapitányság őrizetbe vett egy tatabányai lakost is, egy harmadik férfi ellen pedig elfogató parancsot adott ki. Utóbbi önként vonult be a pécsi börtönbe. A negyedik gyanúsított ellen országos körözés van érvényben. A Tatai Rendőrkapitányság nyomozói elmondták, hogy további letartóztatások várhatóak az ügyben.

A környezetre veszélyes hulladék elhelyezése miatt öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás