Hirdetés
Forrás: FÁNK

Túlesett első „vadászkalandján” Bömbi, a Fővárosi Állat- és Növénykertben született fiatal oroszlán, aki jelenleg a dél-afrikai SanWild Vadvédelmi Központ lakója. A tekintélyes kiterjedésű vadvédelmi park munkatársai szerint Bömbi egészséges, és remekül fejlődik.

Új híreket kapott Állatkertünk a SanWild Vadvédelmi Központban élő fiatal oroszlánról, aki Budapesten látta meg a napvilágot. Bömbi jelenleg egy kéthektáros területen osztozik Matsumi nevű párjával. A két fiatal oroszlán kapcsolata remek, mindenhová követik egymást, és folyamatosan igénylik is egymás társaságát. Olyannyira, hogy ha a területen kóborolva esetleg elvesztik egymást szem elől, tüstént hangjelzéssel üzennek egymásnak, hogy újra megtalálják a másikat.

A két fiatal oroszlán máris túlesett első „vadászkalandján”. A számukra kijelölt területre ugyanis nemrégiben egy sakál tévedt be, és az óvatlan állatot a két oroszlán el is ejtette. A zsákmányt ugyan nem ették meg, de ezzel a portyával mindenesetre megkezdték a vadászat mesterségének elsajátítását.

A SanWild munkatársai által készített fényképfelvételeken is jól látszik, hogy Bömbi és Matsumi egyaránt egészségesek és a kondíciójuk is megfelelő. Minden második nap 4 kg húst kapnak fejenként, ami – a különféle kiegészítőkkel együtt – megfelel egy természetes körülmények között élő fiatal oroszlán táplálékigényének. Mivel a parkot üzemeltető SanWild Vadvédelmi Tröszt közhasznú, nonprofit szervezet, a működési költségeket – így az összesen 17 oroszlán és a többi állat tartása során felmerülő takarmányköltségeket is – főként adományból fedezik. A támogatók között több ismert személyiség is akad, köztük Brigitte Bardot, vagy a köztudottan dél-afrikai származású Charlize Theron. A szervezet folyamatos kampányt folytat, illetve örökbe fogadási akciókat is szervez újabb támogatók megnyerése érdekében. Ez azonban természetesen egyáltalán nem jelenti azt, hogy az állatok éheznének. A park fenntartásán túl főként olyan tevékenységekre keresnek támogatót, mint az oroszlánok megjelölése műholdas jeladókkal, vagy vadőrcsapatok szervezése és kiképzése.

Bővebb információval szolgál a

Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya

Tel: 363-379/177; fax: 364-0109

Hanga Zoltán szakmai és sajtó referens

mobil: 06-20 / 200-5812

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás