Hirdetés
dpa/MTI

Az angol királynő is egyre nagyobb érdeklődést tanúsít a környezetvédelem iránt: II. Erzsébet a Vindsor-kastély energiaszükségletének egy részét a jövőben vízenergiából kívánja fedezni.

A döntés és az elkészült tervek szerint a 900 éves kastély számára a Temze folyón már meglévő duzzasztóműnél építendő erőmű termeli majd az energiát, s az illetékes hatóságok a The Sunday Times című londoni lap szerint “úgyszólván már jóvá is hagyták” az elképzelést. A brit államfő szándéka szerint az erőmű elkészülte után a kastély energiaszükségletének harmadát fedezik majd vízenergiából.

A hírek szerint az 1,3 millió eurós beruházás csupán egy része annak a stratégiának, amellyel a királyi háztartás egészében az eddiginél jobban figyelembe kívánják venni a környezetvédelem követelményeit. Ennek jegyében a királyi autóflottát már átállították gázüzeműre, s a Buckingham palotában már kizárólag energia-takarékos égőket alkalmaznak. Maga a királynő is igyekszik takarékoskodni az árammal: állítólag nyomban kikapcsolja a világítást, amint kilép egy helyiségből.

II. Erzsébet egyébként hamarosan németországi látogatásra utazik, és ott egyebek között megnyit majd egy, a klímaváltozással foglalkozó német-brit tanácskozást.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás