Hirdetés
greenfo/dpa

A német Rethmann Entsorgungs AG and Co. KG hulladék-feldolgozó konszern január elsejével átvette a legnagyobb ágazati vállalat, az RWE Umwelt 70 százalékát.

Ha az egyesülés megkapja a versenyhivatal jóváhagyását – ez jövő március végéig várható -, a konszern Remondis AG and Co. KG néven működik tovább, 15 ezer alkalmazottal. A családi tulajdonban lévő Rethmann eredetileg 6000 alkalmazottat foglalkoztatott, és évi 800 millió eurós forgalmat bonyolított. A Remondis becsült éves forgalma több mint 2 milliárd euró lesz. A megállapodás szerint az RWE Umvelt alkalmazottai közül két évig senkit sem lehet leépítés keretében elbocsátani.

Az RWE Umwelt 70 százalékának átvétele után a Remondis a német hulladékhasznosítási piac 10-15 százalékát ellenőrzi majd. A cégnek terjeszkedési tervei vannak a kelet-európai piacok felé. Lengyelországban, ahol 28 lerakattal és 2000 alkalmazottal rendelkezik, már jelenleg is piacvezetőnek számít. Célja középtávon a magyarországi és a csehországi piaci jelenlét kiépítése és a megjelenés más kelet-európai országokban is.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás