Hirdetés

„10 ember, 10 nap, 10 oldal” Magyarországon több mint 800 vállalatnak van ISO 14001-es tanúsítványa. Ha ezt a számot a GDP-hez viszonyítjuk, a világ 10 élenjáró országa közé tartozunk.

Több vállalat már az Európai Unió rendelete szerinti környezetközpontú irányítási rendszer (EMAS1) alapján is működteti irányítási rendszerét. A Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület (KÖVET) az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóságának megbízásából 10 magyar kis- és középvállalkozást készít fel a kiépítésre és működtetésre; egyszerűsítve a korábban nagy idő-, pénz- és munkabefektetést igénylő bevezetést. Tíz kiválasztott 7-50 fő alkalmazottal, legalább 50%-os magyar tulajdonnal rendelkező kis- és középvállalkozás kap lehetőséget, hogy egy féléves projekt keretében mindent elsajátítsanak a környezettudatos irányítási rendszerek bevezetéséről, működtetéséről. A KÖVET szakembereinek segítségével az elméleti képzés után bevezetik a rendszert, a projekt végén pedig lehetőség lesz a hitelesítés megszerzésére is.

Az „EMAS Egyszerűen” módszer kidolgozásakor a cél az volt, hogy a kis- és középvállalkozások számára egyszerűsítsék a korábban nagy idő-, pénz- és munkabefektetést igénylő irányítási rendszerek bevezetését és működtetését. A program jelszava: „10 ember, 10 nap, 10 oldal” – az új módszerrel jóval könnyebb dolguk lesz a kisvállalatoknak, ha környezeti tényezőiket fel kívánják mérni, illetve környezeti teljesítményük javítására törekszenek. A módszer megfelel az ISO 14001-es szabványnak és az EMAS rendeletnek. A program alapja a világszerte széleskörűen használt öko-térképezés módszer, amely a cég környezeti hatásait a dolgozókat bevonva egyszerű vizuális úton méri fel.
A program ingyenes nyitóelőadása február 15-én lesz, ahol a program iránt érdeklődő termelő kis- és középvállalkozások megismerkedhetnek a program részleteivel, a KÖVET szakembereivel és a többi résztvevővel.
Jelentkezés: http://www.kovet.hu/Linkek_elemei/emaseasy_meghivo.htm
 Drótposta: info@kovet.hu
 Telefon: +36-1473-22-90; Fax: +36-1-473-22-91

A jövő gazdaságának „KÖVET-e” A Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület (KÖVET-INEM Hungária) kiemelten közhasznú, nem nyereségorientált szervezet. 1995-ben 23 vállalat alapította azzal a céllal, hogy szélesebb körben lehetővé tegye a környezettudatos vállalatirányítás terén szerzett tapasztalatok cseréjét. Az egyesület a világ 35 országában jelen levő, „Change the World!” díjjal kitüntetett International Network for Environmental Management (INEM) magyarországi tagszervezete. A KÖVET olyan, a megelőző környezetvédelmet támogató módszereket dolgoz ki, népszerűsít és alkalmaz, amelyek egyaránt szolgálnak környezeti és gazdasági érdekeket. Hosszú távú célja a szervezetek fenntarthatóvá válásának segítése, így a jövőben a környezetvédelem mellett nagyobb hangsúlyt fektet a cégek társadalmi és helyi gazdasági felelősségére is. Az egyesület életében jelenleg 74 különböző méretű és ágazatban tevékenykedő cég, valamint 23 társult tagszervezet (egyetemek, állami intézmények) vesz részt. Főtitkára Vizy Antal, az EU környezeti díján győztes DENSO Gyártó Mo. Kft. környezet- és munkavédelmi vezetője.
További információk: Fertetics Mandy Programvezető/egyesületi ügyek Tel.: +36-1-473-22-90.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás