Hirdetés
greenfo/ MTI

A magyar-osztrák határ menti együttműködés jövőbeni irányairól tárgyalt a parlament MSZP-frakciójának külügyi munkacsoportja szerdán Sopronban.

Az infrastrukturális, továbbá a környezetvédelmi és az oktatási ágazatban megvalósítható határon átnyúló együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet Kozma József, a munkacsoport vezetője a megbeszélést követően az MTI-nek adott nyilatkozatában. “Az együttműködés nem kizárja a versenyt, hanem megalapozza a versenyképességet” – hangsúlyozta.

Vadai Ágnes országgyűlési képviselő, kül- és biztonságpolitikai szakértő közölte: az európai integráció területén Ausztria számos tapasztalattal rendelkezik, ezek átadása segítséget jelent Magyarország számára.

Csák Ferenc, a Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye, valamint a burgenlandi tartomány által létrehozott Nyugat-Pannónia eurégió miniszterelnöki megbízottja a környezetvédelemmel összefüggésben elmondta: az osztrák fél példamutató projekteket valósított meg a Fertő-Hanság és az Írottkő Nemzeti Park területén. Megítélése szerint ezekhez a magyar félnek is csatlakozni kell. “A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban szeretnénk összeköttetést létesíteni a Fertő-tó körül, hogy a burgenlandi Mörbisch és Fertőrákos között élő kapcsolat legyen”.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás