Hirdetés

A román környezetvédelmi miniszter kérésére a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium húsz nagyteljesítményű szivattyút küld hétvégén a Bega folyó menti árvíz sújtotta településekre.

Sulfina Barbu romániai környezetvédelmi miniszter csütörtökön levélben kért segítséget Magyarországtól a Temes és a Bega folyók áradása miatt Romániában kialakult katasztrófahelyzet mérséklésére. A kérésnek megfelelően a magyar vízügyi szervezetek húsz nagyteljesítményű, másodpercenként 500 liter vízszállítási képességű szivattyút küldenek hétvégén az árvíz sújtotta romániai településekre. Az eszközök telepítését előkészítendő pénteken két szakember utazik a szomszédos országba.

Ismeretes, a román környezetvédelmi minisztérium kedden újabb árvíz-riadót rendelt el, mivel Románia középső, északi és nyugati részén a hét közepétől a hét végéig újabb esőkre, felhőszakadásokra számítanak. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter szerdán felajánlotta Winkler Gyula román kereskedelmi és Sulfina Barbu környezetvédelmi miniszternek a magyar vízügyi szervezetek segítségét.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás