Hirdetés

Őri István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára és Zhai Haohui a Kínai Népköztársaság Vízügyi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese részletes munkatervet írtak alá Pekingben a két tárca közötti együttműködési megállapodás végrehajtásáról.

A részletes munkatervet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök múlt heti pekingi munkalátogatásának keretében írták alá. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára tárgyalásokat folytatott Kína Állami Környezetvédelmi Hivatalában is, ahol Wang Jirong miniszterhelyettes-asszonnyal arról állapodott meg, hogy a két intézmény között már létező együttműködési szándéknyilatkozat alapján konkrét munkaprogramot dolgoznak ki fél éven belül. A kínai partnerekkel folytatott megbeszéléseken külön súlyt kapott a két ország környezetvédelmi illetve vízügyi iparának képviselői közötti közvetlen együttműködés előmozdítása. Tavaly májusban kínai küldöttség tanulmányozta a magyar árvízvédelmi tapasztalatokat Magyarországon.
A delegáció, amelyet E Jingping, a Vízügyi Erőforrások Minisztériuma miniszterhelyettese vezetett, egy héten át ismerkedett a magyar árvízvédelem szervezetével, finanszírozásával, jogi szabályozásával. A delegáció akkor tájékozódott például a Közép-Tisza-vidéki és a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi tevékenységéről, valamint a Vásárhelyi-terv műszaki megalapozását szolgáló modellezési feladatokról. A magyar és a kínai szaktárcák 2003. áprilisában írtak alá szándéknyilatkozatot.
A Budapesten kötött megállapodás hangsúlyozza, hogy mindkét fél közös érdeke a környezetbarát vízgazdálkodás megvalósítása, ezért erősíteni kívánják az együttműködést ezen a területen.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás