Hirdetés
greenfo/reuters

A Katrina és a Rita hurrikán sújtotta New Orleans lakói lassan visszatérhetnek otthonukba, de városukban elsősorban az iszonyú mennyiségű hulladék várja őket. Részben építési hulladék, becslések szerint összesen 22 millió tonnányi mindenféle szemét, melynek nem kis része mérgező, veszélyes.

Egy szakértő becslés szerint olyan mennyiségű szemét van most New Orleansban és Louisana államban, amely megtöltene 3 és fél millió nagy teherautót, azaz egyszerűen elszállíthatatlan. Ez a mennyiség csak növekedni fog, mert a korábban még használható dolgok jelentős részét majd kidobásra ítélik a visszatérők. Hogy akkor mennyi lesz a különböző fajta hulladékok mennyisége, azt becsülni sem lehet még.
A várost borító hulladék elszállítása legalább egy évig eltarthat. A városban százezres nagyságrendben maradtak például már aligha használható gépkocsik. Többségük korábban fertőzött vízzel borított területen rozsdásodik. Ezek szétbontása is hatalmas munkát jelent. Minden esetre a tönkrement háztartási berendezések összegyűjtése és tárolóba helyezése megkezdődött.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás