Hirdetés

A kormány környezetvédelmi tanácsadó testülete az Országos Környezetvédelmi Tanács (OKT) a hasonló küldetésű európai szervezeteket tömörítő EEAC (European Environmental Sustainable Development Advisory Councils) hálózattal közösen 2005. október 6-8. között Vácott nemzetközi konferenciát szervez.

A tanácskozáson 20 európai országból több mint ötven vidékfejlesztési szakember vesz részt. Külön műhelyvitát rendeznek a biológiai sokféleség, valamint a globális klímáváltozás és a vidékfejlesztés kapcsolatáról. A konferencia egyik fő célja e területek kelet-európai sajátosságainak összegzése, és lehetőség szerint az összeurópai állásfoglalásba való beépítése, melyet az EEAC eljuttat mind az Európai Bizottsághoz, mind a tagállamok kormányaihoz.

A konferencia zárónapján október 8-án 11 órakor közös sajtótájékoztatót tart:
Dr. Persányi Miklós, környezetvédelmi és vízügyi miniszter, az OKT társelnöke;
Dr. Baráth Etele, európai uniós koordinációért felelős tárca nélküli miniszter;
Dr. Nyújtó Ferenc, az FVM EU tagállami és agrár-vidékfejlesztési helyettes államtitkára;
Dr. Ángyán József tanszékvezető egyetemi tanár; Szent István Egyetem;
Kiszel Vilmos, az OKT elnöke

A konferencia és a sajtótájékoztató helyszíne: Vác, Nagypréposti palota Március 15. tér 1. (a Polgármesteri Hivatallal szemben)
A sajtótájékoztató után a résztvevők meglátogatják a Váctól nem messze fekvő Jákotpusztai Ökofarmot, ahol lehetőség lesz szabadtéri riportok elkészítésére is.

További információk Országos Környezetvédelmi Tanács Titkársága, Halász Ágnes tel.: 22-49-289, halasza@mail.kvvm.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás