Hirdetés

Tanulmány készült a főváros és az agglomeráció 2005-ös ingatlanberuházásairól. A tanulmány a térség 2005. első féléves ingatlanberuházási folyamatainak elemzését, és a második félévben várható építési tevékenység előrejelzését tartalmazza.

A Studio Metropolitana Urbanisztikai Kutató Központ Kht. megbízásából az E-Build Információs és Tanácsadó Kft. készítette a tanulmányt.
A magyarországi lakásépítési teljesítményből növekvő arányban részesedik a főváros. Ugyan a budapesti lakáspiac sok területén már beszűkültek az értékesítési lehetőségek, de a folyamatban levő kivitelezések adnak az építési teljesítménynek egyfajta „tehetetlenséget”, így a 2005-ös év új projektjeinek teljes lakásszáma a tavalyi szint körül várható. A főváros alulhasznosított, volt ipari területein megvalósuló jelentős ingatlanberuházások 54 százaléka lakásprojekt. A tavalyi visszaesés után az idei első félévben már növekedett a régióban az engedélyezett nem lakóépületek összes alapterülete. Az ipari-logisztikai és az irodaberuházások terén tapasztalható a legélénkebb fejlesztői tevékenység. Folytatódott a kereskedelmi beruházások területi súlypontjának eltolódása a fővárosból az agglomeráció irányába. A fővárosi rozsdaterületek iránt a lakásépítő cégek mellett leginkább az irodafejlesztők érdeklődnek.
RÉSZLETEK:

INGATLANBERUHÁZÁSOK BUDAPESTEN ÉS PEST MEGYÉBEN 2005-BEN

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás