Hirdetés

A Critical Mass Budapest mozgalom nyílt levelet intézett a parlamenti pártokhoz. A kerékpárosok március 11-én adják át a pártok kampányfőnökeinek kéréseiket. 

Címzettek:

Horn Gábor (SZDSZ)
Rogán Antal (FIDESZ)
Szigetvári Viktor (MSZP)
Szőke László (MDF)

Tisztelt Kampányigazgatók, Kampányfőnökök!

Március 11-én, szombaton, 14 órai kezdettel Tour de Voks néven kisebb, 500 fős kerékpáros felvonulást szervez a Critical Mass Budapest mozgalom. Az akció során – várhatóan jó sok újságíró kíséretében – elbiciklizünk mind a négy parlamenti párt székházához, és átadjuk kéréseinket az adott párt által kijelölt – reményeink szerint prominens – személyeknek.
Az önök részére átadott anyag tartalmazni fogja – pontokba szedve, de bővített változatban is kifejtett formában – a kerékpáros társadalom főbb problémáit, és az erre kért állami-, kormányzati intézkedéseket, magyar nyelvre fordított uniós, holland, dán és brit minisztériumi programokat és tanulmányokat, valamint szintén magyar nyelvű holland és osztrák gyakorlati kerékpáros közlekedéstechnikai kiadványokat.
Ezt követően, április 3-án azonos terjedelemben (3000 karakter), egyszerre lehetőséget adunk a http://www.criticalmass.hu  site-on és más, az akcióhoz csatlakozó szervezetek honlapján a kerékpáros közlekedés fejlesztésére vonatkozó programjuk ismertetésére. A kapott válaszokra médiakapcsolatainkon keresztül, és MTI közleményben hívjuk fel a sajtó figyelmét.

Az ezután, április 22-én szombaton lezajló, várhatóan a tavalyi 24.000-esnél is nagyobb tömeget vonzó Critical Mass idejéig ezeket az anyagokat főhelyen tartjuk weboldalainkon. Becsléseink szerint a criticalmass.hu esetében ez 20 – 25.000 egyedi látogatót, az összes szervezet és blog lapjain nagyjából 50.000 látogatót jelent majd. Csak április 22-én várhatóan 10-15 ezret. A Critical Mass felvonulások résztvevői túlnyomó részt 16 – 30 év közötti fiatalok, akik rendkívül érzékenyek a kerékpározást sújtó problémákra. Olyannyira, hogy másfél év alatt a hétköznapra eső időpontok ellenére 5, 10, majd 24 ezer fővel vettek részt a kerékpáros demonstráción, amely ennyi idő alatt önerőből, támogatások nélkül a legnagyobb pártoktól független civil megmozdulássá nőtte ki magát. Idén már több megyeszékhely (Debrecen, Pécs, Kaposvár) bringásai is jelezték csatlakozásukat a 22.-i akcióhoz. Mivel ez éppen a második forduló előtti kampánycsendre esik, a felvonuláson természetesen nem foglalkozunk az üggyel, hiszen annak fő üzenete egyébként is a “biciklizz minden hétköznap!” lesz. Azonban a fotókat, videókat már aznap este hozó weblapokat tapasztalataink szerint a résztvevők legalább harmada-fele felkeresi, nem is beszélve a felvonulásról hírt adó online média linkjei révén érkező, általában többezer “külsős” érdeklődőről.
Úgy érezzük ez kiváló, ráadásul a szavazás előtti egyik legutolsó alkalom arra, hogy üzenetükkel, programjukkal elérjenek bennünket.
Amennyiben úgy döntenek, hogy foglalkoznak kéréseinkkel, és programjukba illesztik azok egyes elemeit, ebben bármikor számíthatnak segítségünkre. Kérjük legyenek partnereink ebben az ízig-vérig civil kezdeményezésben, és támogassák a budapesti és országos kerékpáros kultúra további fejlődését!

Végül szeretnénk megkérni önöket, hogy egy válaszlevélben ismertessék velünk annak nevét, aki atveszi tőlünk ezt a peticiót.(Ugye nem a portás bácsi lesz…:)))

Köszönettel:

Kürti Gábor és Sinka Károly
Critical Mass Budapest
www.criticalmass.hu  

László János
Magyar Kerékpárosklub
www.kerekparosklub.hu  

Dévai Attila
Városi Biciklizés Barátai Egyesület
www.vbb.hu  

Miháltz Márton
Zöld Fiatalok Egyesület
www.zofi.hu  

Oláh György
Bringaút Egyesület
www.bringaut.hu  

…és sok-sokezer kerékpáros 🙂

Kapcsolódó anyagok:

Kerékpáros felvonulások az Autómentes napon

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás