Hirdetés

Az Európai Zöldeknek az EU Parlamentjében képviselőként tevékenykedő csoportja Bécsben közzétette, milyen kiegészítéseket szán az EU bizottságának a héten kiadásra kerülő energetikai fejlesztési elképzeléseihez, melyet egy úgynevezett Zöld Könyvben ad ki a bizottság.

Eszerint ennek az uniós dokumentumnak tartalmaznia kell(ene), hogy az EU fokozatosan leépíti energiastratégiájában a nyersolajat, annak alkalmazását. Az Európai Zöldek ugyanis úgy látják, hogy az EU alábecsüli saját ráutaltságát az olajra, különös tekintettel annak szerepére a mostani közlekedésben és szállításban. Szerintük ha az EU biztonságos és tartós energiastratégiáját úgy akarja kidolgozni, hogy nem utal a nyersolaj felhasználásának fokozatos felszámolására a szállítás területén, az magának a koncepciónak nem kellően átfogó voltát tükrözi.
Az EU szállításügyi és energiaügyi miniszterei e hónap 14-i, majd az állam- és kormányfők egy héttel későbbi megbeszélései ezen Zöld Könyv alapján zajlanának – írja a francia hírügynökség. Az Európai Parlament zöldpárti képviselői szerint különösen veszélyes az olajfüggőség szerepének alulértékelése az olaj meglehetősen sérülékeny termelésének és áralakulásának ismeretében.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás