Hirdetés
sajtóközlemény

A Tetra Pak és a WWF környezetvédelmi szervezet svédországi csoportja három évre szóló megállapodást írtak alá arról, hogy az egész világon együttműködnek az erdők megóvásával és a klímaváltozással kapcsolatos programokban.

A megállapodás szerint a felek akciókat terveznek az erdei alapanyagokból készült termékek felelős felhasználásával és ennek nyilvános bemutatásával kapcsolatban. A szerződés ezen kívül azt is tartalmazza, hogy a Tetra Pak az elkövetkező öt évben abszolút mértékben tíz százalékkal csökkenti széndioxid-kibocsátását.

“Örömünkre szolgál, hogy a jövőben egy olyan vállalattal dolgozhatunk együtt, amely környezetvédelmi és társadalmi ügyekben is jelentős tapasztalatokkal rendelkezik, valamint arra törekszik, hogy teljesítményét ezen a területen tovább javítva más vállalatok számára is követendő példát nyújtson” – mondta Lars Kristoferson, a svédországi WWF-szervezet főtitkára. ”Hisszük, hogy ez az együttműködés bizonyítja, hogy a megújuló természeti erőforrások – legyen szó akár energiáról, akár nyersanyagokról – jelentik bolygónk jövőjét.”

Claes Du Rietz, a Tetra Pak környezetvédelmi vezetője, osztja ezt a véleményt. “A WWF a környezeti fejlesztések élharcosa, s úgy láttuk, hogy céljaink közelednek egymáshoz. Szeretnénk ezt kihasználni arra, hogy biztosíthassuk vezető szerepünket a megújuló természeti erőforrások ésszerű alkalmazásán alapuló világ megteremtésében.”

A megállapodás alapján a felek támogatják egy olyan kutatási központ létrehozását, amely az erdőkkel összefüggő természeti erőforrások védelmét szolgáló kezdeményezéseket fogja össze az egész világon. Az angol elnevezés rövidítéséből HCVF-kutatóhálózatnak nevezett szervezet 2006 első negyedévében kezdte meg tevékenységét. Az egyezmény pénzügyi forrásokat biztosít a WWF által alapított Globális Erdő- és Kereskedelmi Hálózat számára, amely a faiparral közösen az illegális fakitermelés megakadályozását továbbá az értékes és veszélyeztetett erdőkkel kapcsolatos gazdálkodás javítását tűzte ki célul.

Az együttműködés jól demonstrálja majd a megújuló erőforrások használatának előnyeit, bizonyítja, hogy ezeket ellenőrizhető módon újították meg, és előmozdítja a sikeres erdőgazdálkodási és -irányítási tevékenységeket.

A Tetra Pak és a WWF a EUGENE elnevezésű zöldenergia-projekt európai terjesztésében is kooperál. Ennek értelmében a Tetra Pak az elkövetkező öt év során abszolút mértékben tíz százalékkal csökkenti széndioxid-kibocsátását. Ezt a célt a vállalat teljes energiafelhasználásának csökkentésével és a zöldenergia arányának növelésével kívánja megvalósítani. A Tetra Pak bekapcsolódik a WWF klímaprogramjába is: olyan stratégiát valósít meg és kommunikál, amely egyaránt hasznos mind környezeti, mind pedig üzleti szempontból.

“A Tetra Pak széndioxid-kibocsátásának csökkentésével kapcsolatos elkötelezettsége bizonyítja, hogy a vállalat komolyan veszi az éghajlatváltozás elleni küzdelmet. A világnak tétovázás helyett végre cselekednie kell, hogy csökkentsük az éghajlatváltozás okozta károkat. Ezért a WWF örömmel köszönti klímaprogramjának tizenegyedik tagját, a Tetra Pakot” – mondta Oliver Rapf, a WWF munkatársa.

Hanzély-Kováts Attila
PR tanácsadó Live PR
1126 Budapest Nagy J. u. 12.
tel.: (1) 225 7835
fax: (1) 225-7848
mobil: (30) 375 9299
e-mail: hanzely-kovats@livepr.hu  
www.livepr.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás