Hirdetés

2006. június 9-én, pénteken 11.00 órakor a budapesti Olasz Kultúrintézetben (1088 Budapest, Bródy S. u. 8., tel.: 483-2040) mutatjuk be az első Kőember Fesztivált, mely a Kőember Alapítvány, az Olasz Kultúrintézet valamint az idén 54. alkalommal megrendezésre kerülő Trentói Hegymászó Filmfesztivállal együttműködésében jött létre. A sajtótájékoztató során ismertetjük a Fesztivál céljait, valamint a 2007. évi versenyfesztivál hivatalos pályázati felhívását.

A Fesztivál a magyar alpinizmus gazdag hagyományának részét képezni, mely olyan nemzetközi hírnévre szert tett felfedezőkkel büszkélkedhet mint Zsigmondy Emil és Ottó, Komarnicki Gyula, Dr. Téry Ödön.
A fesztivál megismertetése céljából ad hoc megalakult egy alapítvány, mely nem véletlenül viseli a Kőember nevet, utalván ezzel az ember és a hegyek szoros kapcsolatára.
A fesztivál szervezésén túl a Kőember Alapítvány célja olyan programok előmozdítása, melyek segítik a természeti kultúra elmélyítését, a természeti sportok, a környezetvédelem, az egészségmegőrzés és az ifjúságnevelés témakörében.
A sajtótájékoztatón részt vesz: Kollmann András, televíziós szerkesztő, újságíró, a Fesztivál művészeti igazgatója, Ohens Katalin, a Kőember Alapítvány munkatársa, Arnaldo Dante Marianacci, a budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója, valamint számos szaktekintély a filmművészet és az alpinizmus világából, mint Gaál István rendező, Kocsis Tibor rendező, továbbá jelen lesz Kormos Ildikó, biológus, egyetemi tanár, az MTF elnöke, a Dunatáj Alapítvány képviselője.

A sajtótájékoztatót követően sor kerül egy gazdag, hegyekről szóló fotó-és dokumentációs kiállítás hivatalos megnyitójára. A kiállítás egyben illusztrálja a Trentói Filmfesztivál eddigi kiadásait. A fotókiállításon kívül egy könyvkiállítás várja a szíves érdeklődőket, melynek témája szintén a természet, illetve ezen belül is a hegyvidék.
A fesztivál programjában szerepel továbbá számos dokumentum ill. játékfilm levetítése, valamint egy fontos kerekasztal-beszélgetés, melyen többek között szó esik a hegyekhez kapcsolódó legfontosabb témakörökről.

A sajtótájékoztatót fogadás követi.

Kérjük, hogy részvételi szándékát a csatolt jelentkezési lapon szíveskedjék jelezni Moravcsik Andreánál az ufficiostampa@italcultbudapest.hu e-mail címen vagy a 317-6653-as faxszámon.

Kőember Fesztivál – jelentkezési lap

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás