Hirdetés

Meggyőződésünk, hogy koherens jövőkép és átfogó reformkoncepció hiányában nem lehet felelős döntést hozni szárnyvonalak megszüntetéséről, privatizációs konstrukciókról, egyes ágazatok jövőjéről. Az elmúlt évek vasúttal kapcsolatos gazdasági mutatói nem a vasútban rejlő lehetőségeket, hanem a fokozatos leépülés kényszerpályáit tükrözik.

Az Élőlánc Magyarországért a nagy hagyományú és környezetkímélő vasúti közlekedés felújítása mellett áll ki. Ehhez jó alapokat kínálnak a nemzetközi vonalak korszerűsítésre biztosított Európai Uniós támogatások, a vasúti teherszállítás iránti növekvő igény, valamint a regionális és elővárosi tömegközlekedés intermodális rendszereinek kialakítására irányuló törekvések.

A kívánatos fejlesztési irányok kiválasztását azonban csak az érintettek bevonásával tartjuk lehetségesnek. Súlyosan elhibázott az a kormányzati magatartás, mely a nyilvánosság kizárásával, költségvetési szakemberek szűk körében készít terveket. Ezért az Élőlánc szeptember 2-án Bakonyszentlászlón szervez találkozót a szárnyvonalak megszüntetése ellen tiltakozó helyi csoportokkal, szeptember 8-án pedig közlekedési szakemberek, civil szervezetek és önkormányzatok részvételével rendezünk szakmai konferenciát Veresegyházon.

Szeptember 2-i bakonyi ‘demonstratív vonatozásunk’ alkalmával hívjuk fel a széles nyilvánosság figyelmét a felszámolással veszélyezetetett Veszprém – Veszprémvarsány vonal védelmére alakult helyi mozgalom által kezdeményezett aláírásgyűjtésre, valamint közzétesszük az Élőlánc által Magyarország miniszterelnökéhez intézendő nyílt levelet.

Szeptember 8-i konferenciánkon a vasút jelenével és jövőjével kapcsolatos stratégiai kérdésekről tanácskozunk neves közlekedési szakemberek részvételével program >>>

Szeptember 2-i ‘demonstratív vonatozásunkra’ szeretettel várjuk a sajtó képviselőit is. A program nem hivatalos része 12.04-kor (a Veszprém felől érkező személyvonat befutásakor), hivatalos része 14.30-kor kezdődik a bakonyszentlászlói vasútállomáson.

További információk:
Szakmai kérdésekkel kapcsolatban: Lányi András 30 5979 123
A rendezvényekkel kapcsolatban: Farkas Gabriella 30 5979 059

Üdvözlettel:
Farkas Gabriella, sajtóreferens
Élőlánc Magyarországért 
30 5979 059

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás