Hirdetés

A Magyarországi Tájházak Szövetsége 2006-ban az ócsainak ítélte az Év Tájháza címet. 2006 október 28-án az év Tájháza cím elnyerése alkalmából ünnepséget rendeztünk, amin Kovács Edina a Tájházszövetség Közép-Magyarországi Régiójának képviselője mondott ünnepi beszédet.

“Fertőhomok és Báta után az idei évben az Ócsai Tájház kapta ezt a kitűntető címet az alábbi indoklással:
“Az Ócsai Tájház ideális környezetben, jól karbantartott épületekben és portákon, értékes tárgyi anyag bemutatásával, az ” élő tájház” 21. századi kihívásainak megfelelve jelentős hagyományápoló, közösségformáló, táj-és természetvédelmi funkciót tölt be a település és a régió életében. Jól szervezett programjaival, időszaki-és állandó kiállításaival országos hírnévre tett szert. A Szövetség 2005 évi országos találkozója helyszíneként tagjaink is megismerhették.”

A Tájház dolgozói feladatra való rátermettségüket, a megőrzés-átadás folyamatában végzett értékes munkájukat számos alkalommal bizonyították.
Köszönet a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának is, mint tulajdonosnak. Példaként szolgál a kiváló együttműködés tulajdonos és működtető között a Magyarországon működő tájházak számára. Gratulálunk mindenkinek, aki ebben a munkában részt vett. Kívánok a Szövetség nevében Papp Ágnesnek és segítőinek kitartást a további munkához, amit eddig is elkötelezetten végeztek.
Végezetül hangozzon el itt egy idézet, amit 1861-ben Ipolyi Arnold fogalmazott meg, a népi értékek megmentésének kapcsán: “… Őrizzük emlékeinket, gyűjtsük össze töredékeinket, nehogy végleg elvesszenek, s ez által is üresebb legyen a múlt, szegényebb a jelen, s kétesebb a jövő!” Azt hiszem, ez a gondolat ma aktuálisabb, mint valaha.”

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás