Hirdetés

Az állami funkciók racionalizálása, hatékonyabbá tétele együtt jár bizonyos esetekben helyi sérelemmel. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium vezetése bízik abban, hogy a helyi liberális politikusok nem csak általában véve, hanem akkor is egyetértenek a reformokkal, ha éppen az az ő térségüket érinti közvetlenül negatívan.

A minisztérium a Vas megyei szabad demokraták tegnapi sajtótájékoztatójára reagált közleményében. A vasi SzDSz-esek sajtótájékoztatón közölték azt, hogy nem értenek egyet a nyugat-dunántúli környezetvédelmi felügyelőség szombathelyi laboratóriumának, és az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságának a szaktárca által tervezett megszűntetésével.

A KvVM ugyanakkor igyekszik hangsúlyozni ismét, hogy nem tervezi az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság megszüntetését. A minisztérium szándéka az, hogy a munkahelyek megőrzése mellett, valamint az ottani kollégák szakmai tudására, tapasztalataira támaszkodva, a Balatoni és részben a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság irányítása alá helyezi azokat a feladatokat, amelyeket a jelenlegi Őrségi NP Igazgatóság lát el. A tárca a döntés meghozatala előtt alaposan elemezte a belső átalakítással járó előnyöket és hátrányokat, és a szakértői vélemények szerint a racionalizálás nem jár a feladatellátás színvonalának csökkenésével.

A szombathelyi labor bezárása mellett is azért döntött a minisztérium, mert az államigazgatásban jelenleg zajló reformok nem engedik meg azt, hogy kihasználatlan intézményeket tartson fenn a tárca. A szombathelyi labor bezárása is a többletkapacitások racionalizálását jelenti. A tervezett intézkedéshez kapcsolódik továbbá még az is, hogy a laborépületet nem kívánja értékesíteni a tárca, és elképzelhető az is, hogy az intézmény működtetési, üzemeltetési jogát maguk a dolgozók veszik meg.

Kapcsolódó anyagok:

Őrségi sündisznó

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás