Hirdetés

Mi a bio-üzemanyag előállítás és felhasználás energiamérlege? Gazdaságilag megéri-e a termelés, és vannak-e környezeti károk az előállítás során. Az Ökosansz mai műsorának témája a bio-üzemanyag. A Kossuth adón 15.04 perckor várja Önöket a szerkesztő: Mangel Gyöngyi

Pusztító árvizek, tomboló viharok, jéghegyek és gleccserek olvadása, emelkedő tengerszint és sivatagosodás, ezek a globális klímaváltozás jelei. A Föld légkörének drasztikus megváltozása az ember energiahasználatának következménye. A szén, az olaj és a gáz égetésével nagy mennyiségű széndioxidot és más üvegházi gázokat juttatunk a légkörbe. Érthető hát az a törekvés, hogy megújuló energiaforrásokat, vagy széndioxid szegény technológiákat találjunk.

Az Európai Unió támogatja és elősegíti a megújuló források, így a biomassza felhasználását is. A cél az, hogy 2020-ig, a közúti szállításban 10%-ot érjen el a bio-üzemanyag használata. Az európai környezetvédő szervezetek viszont bírálják a Bizottság elképzeléseit, véleményük szerint a biodízel és a bioalkohol előállítása több kárt okoz, mint hasznot.

Mi a bio-üzemanyag előállítás és felhasználás energiamérlege? Gazdaságilag megéri-e a termelés, és vannak-e környezeti károk az előállítás során. Az Ökosansz mai műsorának témája a bio-üzemanyag. 15.04 perckor várja Önöket a szerkesztő: Mangel Gyöngyi.

Az adás alatt várjuk hallgatóink kérdéseit és véleményeit SMS- ben a 06/30 9000-666 – os, telefonon az (1) 328- 8472- es számon. Az adásban megszólaló hallgatónknak egy perc áll rendelkezésére véleménye, vagy kérdése közlésére. Chatszobánk: www.gyaloglo.hu Kossuth szoba.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás