Hirdetés

Az országgyűlési választások előtt a politikai pártok különös érzékenységet mutatnak a környezeti kérdések iránt, programjukban kiemelt szerepet kap a természeti és emberi környezet védelme. Ugyanez történik az önkormányzati voksolás előtt is. És azután? Ökosansz ma délután a Kossuth rádióban. Kérdezzen Ön is.

A választások után a győztesek feledékenyek lesznek, háttérbe szorulnak a környezeti ügyek. A 2006-os választások óta gyakran hallunk az uniós pénzekből történő nagy környezeti fejlesztésekről, a mindennapi gyakorlat viszont az, hogy csökkentik az ellenőrzést is szolgáló környezet- és természetvédelmi hatóságok, valamint az élelmiszer-ellenőrző hálózat létszámát, megszüntetnek számos, a környezetbarát közlekedést szolgáló vasútvonalat, míg rohamtempóban épülnek a sokkal szennyezőbb közúti közlekedés számára az autópályák. Az ökológiai szempontokat előtérbe helyező zöld-, vagy ökológiai pártok viszont nem jutottak be a parlamentbe, pedig az emberiség és bolygónk túlélése, a XXI. század kihívásai újfajta gondolkodást és cselekvést igényelnek.

Sólyom László köztársasági elnök viszont figyel a természeti értékekre, a napokban kezdte meg látogatását a hazai nemzeti parkokban. Az Ökosansz szerdai adásában arra keressük a választ, hogy miért nem érvényesülnek a környezeti szempontok a politikai vagy gazdasági döntéseknél? Mi kellene ahhoz, hogy ne csak környezetvédelemről, hanem ökológiai politikáról, rövidebben ökopolitikáról beszéljünk?

Az adás alatt várjuk hallgatóink kérdéseit és véleményeit SMS- ben a 06/30 9000-666 – os, telefonon az (1) 328- 8472- es számon. Az adásban megszólaló hallgatónknak egy perc áll rendelkezésére véleménye, vagy kérdése közlésére.
Műsorunkat drótpostán is elérhetik az okosansz@radio.hu  címen.

Ma 15.04 – 16.00 között várja Önöket és hívásaikat a szerkesztő: Mangel Gyöngyi

Kapcsolódó anyagok:

Elindult az Ökosansz

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás