Hirdetés

Csökkenti romániai tevékenységét a verespataki aranybányát tervező Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) kanadai-román vegyes vállalat, mivel korábban a bukaresti környezetvédelmi minisztérium felfüggesztette a beruházás engedélyeztetési folyamatát – jelentette be az RMGC elnöke.

A Rompres hírügynökség tájékoztatása szerint az RMGC vezetősége Gyulafehérváron ismertette a tevékenységük csökkentésének ütemtervét. Hill egyebek között bejelentette, hogy a vállalat alkalmazottainak jelentős részét elbocsátják.

Mint fogalmazott, kénytelenek leállítani tevékenységük nagy részét, s ezért becsléseik szerint megszüntetik a 325 állás kétharmadát. Hozzátette: a vállalat 2008 februárjában leállítja a Verespatakon és környékén 2002-ben indított földvásárlási programját is.

A bukaresti környezetvédelmi minisztérium arra hivatkozva döntött szeptemberben a felfüggesztésről, hogy az RMGC-nek előzőleg az egyik romániai bíróság felfüggesztette a településrendezési engedélyét, utána pedig a vállalat azonos tartalmú dokumentumot csatolt az iratokhoz. A minisztérium szerint azonban az azonos tartalmú közigazgatási okiratok felfüggesztettnek tekintendőek.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás