Hirdetés

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés vasárnap zárta le a „Lapítsd és Hozd!” elnevezésű akcióját Veszprémben. 2363 db dobozt gyűjtöttek a veszprémiek és ezzel ők viszik a „pálmát” a vidéki városokban rendezett gyűjtésben.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés és a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. együttműködésében megszervezett “Lapítsd és Hozd!” elnevezésű akció 2008. szeptember 4-8. között zajlott a Balaton Plázában. A három díjazottat, a legjobb „dobozolókat”, az Italos Karton Egyesülés vezetője, Baka Éva és a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. képviseletében Gönczi Zoltán jelenlétében választották ki.

Az első díjat, a 30.000 Ft-os vásárlási utalványt Lanni Róbert nyerte el, aki a legtöbbet, összesen 1347db összepréselt italos kartonnal nevezett a versenybe.
A második díjat, a 20.000 Ft-os utalványt Takácsné Kovács Éva nyerte el 403 db doboz préselt össze a nyereményhez
A harmadik díjat, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. különdíját Müller Zoltán nyerte el.

Helyi gyűjtés

Veszprémben, elsők között az országban, már 1997 óta működik a lakossági hulladékgyűjtés gyűjtőszigetes megoldással. A VKSZ Zrt. Veszprémben olyan gyűjtőszigetes rendszert épített ki, ami a kezdeti 40 szigetről a 2008-ra 120 szigetre bővült, ez a szám a környező települések csatlakozásával folyamatosan növekszik.
Az italos kartonokat már több éve gyűjtik a gyűjtőszigeteken a sárga színű, műanyagokat gyűjtő edénybe.

A több rétegű italos karton (amely túlnyomórészt papírból, kisebb részt műanyagból és alumíniumból tevődik össze) igen jól újrahasznosítható. Főként újrapapír készül belőle, a műanyag és az alumínium részeket energetikailag hasznosítják.
Éppen ezért, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés fő célja, hogy minél több italos karton kerüljön újrahasznosításra, és minél kevesebb a szeméttelepre. Erről szólt a veszprémi akció is.

Kapcsolódó anyagok:

Több mint 1100 italos kartondoboz gyűlt össze Szolnokon

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás