Hirdetés
greenfo/mti

A francia Veolia Environnement, a világ egyik legnagyobb – saját becslése szerint piacvezető – környezetvédelmi és piaci tőkeértékre legnagyobb vízszolgáltató vállalata 405,1 millió eurós adózott eredményt jelentett tavalyról kisebbségi részesedések nélkül, ez kevesebb mint a fele a 2007-es, 927,9 milliós profitnak.

A tavalyi üzletmenetet jónak minősítették a beszámolóban, a profit csökkenését a német köztisztasági részleg értékleírása okozta. Ezért tavalyról is részvényenként 1,21 eurós osztalékot fizetnek, ugyanannyit, mint 2007 után. Idén jelentős költségcsökkentést és bevételt terveznek részesedések eladásából legalább egymilliárd euró erejéig. A bevétel 13,4 százalékkal 36,205 milliárd euróra emelkedett 31,932 milliárdról.

A Veolia Environnement környezetgazdálkodási ágazatai több mint tíz évvel ezelőtt, az 1990-es évek elején jelentek meg a magyar piacon. A Veolia Víz és az a Veolia Környezetgazdálkodási Szolgáltatások irányítása alatt álló érdekeltségek, valamint a Dalkia tulajdonában lévő Dalkia Energia összesített, 2006. évi árbevétele 244 millió euró volt utolsó adat szerint, a foglalkoztatottak száma meghaladta a 2800 főt. A csoport közlekedési-szállítási részlege, a Veolia Transport képviseleti irodát működtet Magyarországon.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás