Hirdetés
greenfo/mti

A lipcsei és a berlini intézményt is megelőzve a bécsi Schönbrunni Állatkertet választotta meg Európa legjobbjának 2010-ben Anthony Sheridan brit szakértő.

Az intézmény közleményében utalt arra, hogy már a két évvel ezelőtti rangsoroláskor is az élen végzett, maga mögé utasítva 21 ország összesen 79 állatkertjét. A minőségi elbírálás összesen 26 kritériumon alapszik. Meg kell felelni például az állattartást, a faji sokszínűséget, a fajtavédelmet, a személyzetet illető követelményeknek. Pontozzák a befektetések, a marketing, az állatkerti pedagógia milyenségét, és figyelembe veszik a látogatószámot is.

Sheridan szerint “a modern állattartás és a történelmi környezet egyedülálló kombinációja” teszi a bécsi intézményt olyan sikeressé. A szakértő rámutatott, hogy a Schönbrunni Állatkert az utóbbi két évben is jelentős fejlődésen ment át, egyebek között újratervezték és környezetbaráttá tették a dél-amerikai parkot. A további tervekben szerepel a majomház újjáépítése, illetve a jegesmedvék és a zsiráfok territóriumának átalakítása.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás