Hirdetés
kitekinto.hu

Károly herceg a klímaváltozás jelenségében kételkedőket becsmérelte legutóbbi véleménynyilvánításában, az ebben részt vevőket pedig „környezeti rulettet” játszóknak nevezte, a tét pedig nem más, mint a Föld jövője.

Az egész Európát mielőbbi közös cselekvésre szólító nyilatkozatában kiáll az Európai Unió 2020-ra tervezett 20 százalékos kibocsátáscsökkentése mellett, azonban ezt a vállalást nem tartja elégségesnek, és támogatja a 30 százalékot sürgetőket is. Emellett elítéli azokat, akik megkérdőjelezik az emberi tevékenység okozta káros hatásokat a klímaváltozás folyamatában, amivel a közvélemény egy részében sikerült is megingatni a küzdelembe vetett hitet.

Károly herceg a tagadók lelkiismeretére is próbált hatni, ugyanis elmondása szerint szívesen feltenné a mai embereknek, döntéshozóknak azt a kérdést, hogyan fognak az unokáik szemébe nézni, és bevallani, hogy tulajdonképpen elrontották a jövőt. Köztudott, hogy a környezetvédelem egyébként is a trónörökös szívügye, és már korábban sem állt távol tőle, hogy különböző kampányokban álljon a zöldek oldalára. Legutóbb például a Google által szervezett konferencián hangsúlyozta egy olyan internetes kampány elindítását, amely a környezet védelmének fontosságát hangsúlyozza, eljuttatva ezáltal az üzenetet a világ minél több pontjára.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás