Az állami földek elprivatizálása ellen tüntettek

2015. szeptember 21.

Hírek

A haszonbérbe adott állami földek eladása ellen tüntettek a Kossuth téren. A kormánypárton kívül az összes parlamenti erő és több civilszervezet is a nemzeti vagyon elkótyavetyélésnek nevezte a kormány szándékát.

Tiltakozó demonstráció az állami földek eladása ellen

2015. szeptember 18.

Helyszín: Budapest Kossuth Lajos tér - Parlament előtt

Programok

 Az Élőlánc Magyarországért parlamenten kívüli párt felhívással fordul a parlamenti pártokhoz, civil szervezetekhez, mozgalmakhoz és minden magyar állampolgárhoz, valamint a média munkatársaihoz TILTAKOZÓ DEMONSTRÁCIÓ AZ ÁLLAMI FÖLDEK ELADÁSA ELLEN 2015. szeptember 18. péntek 17.00 órától Az Élőlánc Magyarországért parlamenten kívüli párt felhívással fordul a parlamenti pártokhoz, civil szervezetekhez, mozgalmakhoz és minden magyar állampolgárhoz annak érdekében,… Tovább »

Megbukott a földvagyon törvény – az AB alaptörvény ellenesnek ítélte

2015. június 1.

Hírek

Az Alkotmánybíróság mai döntése új reményt adhat a hazai természetvédelemnek. Az állami tulajdonú védett területek vagyonkezeléséről szóló törvény elbukott, a szakma és az emberek akarata érvényesült a gyors gazdasági nyerészkedéssel szemben. A természetvédők elvárják a kormánytól, hogy tartsa tiszteletben az Alkotmánybírósági döntést és végleg tegyen le a nemzeti park igazgatóságok gyengítésének szándékáról.

Kinél landoltak az állami földek? Jön az új Ángyán-jelentés

2014. június 12.

Hírek

Néhány héten belül Ángyán József nyilvánosságra hozza VI. beszámolóját. Ezúttal azt vizsgálja a tisztségéről 2012 elején lemondott államtitkár, hogy az előző év végéig kiknek a kezébe kerültek az állami földek. Szokásához híven ezúttal is az egyébként bárki számára hozzáférhető, de szétszórtan található adatokat rendezte egybe.