Hónapok óta szünetel a roncsautó átvétel sok bontóban

2024. január 7.

Hírek

Sok bontó hónapok óta nem vesz át roncsautókat. A Hvg szerint ez azért alakult így, mert a roncsautók tavaly óta a bontókból a MOHU-hoz kerülnek, amivel a bontók elesnek a bevételeik nagy részétől, amit az alkatrészek eladásából szereztek.

A MOL-MOHU letarolta a roncsautópiacot is

2023. augusztus 24.

Hírek

Harmadannyi helyen lehet csak roncsautót leadni az országban, miután az autóbontók kétharmada nem kötött szerződést a Mol hulladékkoncessziós cégével – írja a Szabad Európa. Ezért július elsejétől az autóbontók nem vehetnek át karambolos vagy olyan öreg autót, amit tulajdonosa kivonna a forgalomból.

Az EU elpárolgott roncsai

2018. április 13.

Hírek

Évente több mint 3 millió leselejtezett autóról nem tudják a hatóságok, hogy mi lesz a sorsuk az Európai Unióban.

Giga roncstelepek Kínában

2015. június 16.

Hírek

Kína 1,4 milliárd fős lakossága nemcsak háztartási hulladék tekintetében produkál elképesztő mennyiséget: az ország évek óta a világ egyik legnagyobb autópiaca, így egyre súlyosabb mértéket ölt az ottaniak által termelt járműipari hulladék is.

Bontóba adná autóját? Erre figyeljen.

2015. január 8.

Hírek

Januártól továbbra sem kérhetnek pénzt a tulajdonostól az átvett gépjárműért a bontók, viszont megszűnik az a kötelezettségük, hogy a kibontott alkatrész után fizessenek a volt tulajdonosnak – egyebek mellett ezt tartalmazza a hulladékká vált gépjárművekről szóló és ez év elejétől hatályos rendelet.

Világelső roncsautó hasznosító Fehérvárcsurgón

2012. november 23.

Hírek

Hulladékhasznosítót épített az Alcufer Kft. a Fejér megyei Fehérvárcsurgón, amelynek segítségével a roncsautók és elektronikai hulladékok újrahasznosítása már 95 százalékban lehetséges.