Megérkezett Siófokra az új balatoni hajókat szállító flotta

2023. június 28.

Hírek

Ma Siófokhoz ért az a 20 hajós flotta, amivel az újonnan elkészült 2-2 balatoni komp és katamarán érkezett a tóhoz. A hajókat megrendelő Balatoni Hajózási Zrt. másfél évet várt erre az alkalomra, de ez semmi ahhoz a negyven évhez képest, amikor utoljára forgalomba álltak ilyen hajók a Balatonon.

Őszig nem eresztik a Balatont a tervezett hajószállítás miatt

2022. május 4.

Hírek

“Mivel alacsony a Balaton vízállása, és kevesebb a csapadék az ilyenkor szokásosnál, várhatóan se a nyár előtt, sem alatta nem kerül sor a Sió-zsilip megnyitására a tervezett hajószállítás miatt” – közölte Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője a hirbalaton.hu megkeresésére.

Fejlődik a fideszes újgazdagok és oligarchák magánbalatonja

2017. október 11.

Hírek

Felpörgött a vitorláskikötő-építés a Balatonnál az elmúlt években; kell a hely az új elit státuszszimbólumnak számító, egyre nagyobb jachtjainak. Eközben a vitorláskikötő-építések ellen tiltakozó civilek csak részeredményeket tudnak felmutatni.

Negatívvá válhat a balatoni vízszint

2013. január 9.

Hírek

Meg kell barátkozni nem túl hosszú távon az egyszámjegyű, sőt, a negatív vízszinttel is – balatoni vízügyi szakemberek egymás között állítólag már ezzel számolnak, ha még nem is ez a hivatalos álláspont.

Fonyód-Badacsony komp: 5,5 kilométer 20 perc alatt

2012. október 13.

Hírek

Heteken belül elkészül a tervezett második balatoni, Fonyód és Badacsony közötti kompjárat megvalósíthatósági tanulmánya, amelynek eddigi részeredményei alátámasztották a mintegy 8 milliárd forintos beruházás létjogosultságát. 140.000 autót szállíthatnának évente.